Arbejdsområder og aktiviteter

Et arbejdsliv med mening

Hos Daghøjskolen Unikos vil du altid blive mødt som den, du er. 

Vi tager udgangspunkt i dine interesser og drømme, når vi sammen laver en plan for, hvordan et meningsfuldt arbejdsliv ser ud for dig – både socialt såvel som fagligt. 

I løbet af din tid på Daghøjskolen, vil du have mulighed for at udfolde dig kreativt, praktisk og socialt. Du vil blive en del af et fællesskab, hvor vi har det sjovt med hinanden, lærer af hinanden, men hvor der også er plads til at trække sig, hvis du har behov for det.

arbejdsområder og aktiviteter

Daghøjskolen Unikos tilbyder beskyttet beskæftigelse indenfor forskellige områder, som du kan udforske og dygtiggøre dig i. 
Vi har bl.a. arbejde og aktiviteter inden for madlavning og daglige færdigheder, digitale medier, genbrug, krop og sind, kultur og samfund og kreativitet.

Vi hjælper dig hele vejen igennem med at tilpasse dit forløb til dig og dine forudsætninger. 

Her kan du se og læse mere om de forskellige områder:

mad og livsstil

Er du vild med alt indenfor mad og livsstil eller vil du gerne blive bedre til det? Her arbejder vi med alle de elementer, der indgår i madlavning: Fra idé og planlægning af madplan, til indkøb, lave og servere maden og oprydning. 

Vi har også projektforløb og kurser, hvor du bl.a. lærer om sundhed og ernæring, madspild, fysisk aktivitet, husholdningsbudget m.m. Vi tilbereder frokost sammen tre dage om ugen og spiser med hinanden. 

Der er altid en god og hyggelig atmosfære i vores køkken, og alles idéer bliver hørt. Så har du retter, du gerne vil lære at lave, så du kan tilberede dem derhjemme? Så gør vi det i fællesskab her!

digitale medier

Er du vild med alt indenfor digitale medier? Her tager vi billeder, laver podcast og videoer og lærer om forskellige programmer og platforme til billedredigering, videoredigering, grafisk design og fællesskaber. 

Her er der mulighed for selv at præge arbejdet: kunne du godt tænke dig at lave en video om dit yndlingsemne? Eller til en youtube kanal? Har du en idé til billeder, du gerne vil ud på tur for at tage? Vi vil altid gerne høre dine ideer og sammen finde ud af, hvordan vi fører dem ud i livet.

Genbrug

Er du vild med genbrug, og kan du lide at reparere, restaurere og give nyt liv til ting, som andre ville smide væk? Udfold dig her kreativt og praktisk!

Her har vi fokus på genanvendelse af alle de ting, som andre smider ud. Vi indsamler brugte ting, som vi eventuelt restaurerer, reparerer og gør klar til videresalg. Vi har her også projektforløb inden for bæredygtighed, kreative projekter, grøn fremtid og naturens egne materialer. 

Der er også mange forskellige administrative opgaver. Alle indsamlede ting registrerer vi, systematiserer, fotograferer og kategoriserer.

Kultur og samfund

Er du nysgerrig på at udforske forskellige aspekter af vores kultur og samfund? ‘På tur med et formål’ er kernen i dette arbejdsområde. Her tager vi på forskellige ture og laver forløb på tværs af arbejdsområder. Det kan være virksomhedsbesøg, kulturelle begivenheder, mad- og naturoplevelser. 

Vi udforsker sammen vores kultur og samfund. Dine og de andre borgeres ideer og interesser driver vores projekter og temaer. Vi vil altid gerne høre, hvad du drømmer om at komme ud og opleve.

Følg os på Instagram eller Facebook!

Hvis du er endnu mere nysgerrig på, hvad vi laver på vores Daghøjskole, er du mere end velkommen til at følge med i vores hverdag på Instagram eller Facebook.

Her kan du blive klogere på vores fællesskab, hvad vi laver af arbejde og aktiviteter og møde de andre medarbejdere.