videnscenter for
psykologisk tryghed

Videnscenter for Psykologisk Tryghed formidler viden om psykologisk tryghed og giver indsigt i belastningspsykologien. Videncentret faciliterer undervisning og vidensdeling til fagfolk, institutioner, organisationer, virksomheder og myndigheder til udarbejdelse af anbefalinger og retningslinjer.

Skab en tryg arbejdsplads

I et højrisikojob bliver medarbejdere konfronteret med udadreagerende adfærd, trusler, overgreb og andre voldsomme situationer i deres møde med sårbare borgere. Et højrisikojob stiller store krav til medarbejderes indlevelse og evne til at håndtere smertefulde følelser eller svær problematisk adfærd. Det kan være en stor belastning og traumatiserende for medarbejdere. 

Disse oplevelser og situationer i hverdagen udfordrer det psykologiske arbejdsmiljø. Arbejdspladser må tage de følelsesmæssige belastninger hos deres medarbejdere alvorligt og sikre en systematisk forebyggelse af medarbejderes belastning, for at sikre trivsel og arbejdsglæde hos medarbejdere. 

Videnscenter for Psykologisk Tryghed sætter fokus på, hvordan man skaber en tryg og sund arbejdsplads for medarbejdere såvel som ledere. Igennem den nyeste viden om psykologisk tryghed og belastningspsykologi, stiller videnscentret skarpt på, hvordan psykiske krav og belastninger på arbejdspladsen kan håndteres i praksis, så medarbejdere både kan udføre et godt og professionelt arbejde og samtidig være i trivsel.

Baggrund

Manglende viden og begrænset kendskab til psykologisk tryghed, belastningspsykologi og brugbare værktøjer hertil skaber stor belastning for medarbejdere og kan føre til mistrivsel og arbejdslede.

At udbrede viden, indsigt og fremme forståelse for psykologisk tryghed og belastningspsykologi. Videnscentret ønsker at skabe et fundament for psykologisk tryghed, facilitere dens praktiske implementering og bidrage til forebyggelse af belastninger i hverdagen.

Kurser, foredrag, konferencer og workshops. 

Videnscenter for Psykologisk Tryghed tilbyder en bred vifte af indsatser, der kan hjælpe organisationer og fagpersoner med at skabe et sundt og trygt psykologisk miljø. 

Vores kurser er skræddersyet til at opbygge forståelse og færdigheder inden for psykologisk tryghed, så I kan håndtere udfordringer og konflikter på en konstruktiv måde. 

Vores foredrag bringer nyeste viden og indsigter inden for psykologisk tryghed og belastningspsykologi direkte til jer, mens vores konferencer giver en platform for erfaringsudveksling og netværksmuligheder.

Vi tror på, at praktisk erfaring er nøglen til at forbedre psykologisk tryghed, og vores workshops giver deltagere mulighed for at anvende deres viden i praksis. 

Børnehjem, døgninstitutioner, specialskoler, plejehjem, omsorgscentre og institutioner i handicap- og voksenområdet. 

Medarbejdere og ledelser på arbejdspladser med høje følelsesmæssige krav og psykiske belastninger hos personalet.